Scroll to top

Läka världens djupa sår

Bild: Ivars Kupics, Kyrkornas världsråd

I början av november samlades Kyrkornas värdsråds Commission of the Churches on International Affairs (CCIA) till sitt 58:e möte. Det ägde rum i Johannesburg i Sydafrika, och på grund av pandemirestriktioner blev det ett hybridmöte där vissa deltog på plats och andra genom videosändningar. South African Council of Churches var värd för mötet, och Soweto Melodic Voices inledde det med en sång på xhosa: ”Mamelani, niyabizwa ezulwini” (ung. ”lyssna, vi kallar dig ner från himlen”).

Moderatorn Frank Chikane påminde om kommissionens uppgift, som är att stötta de kristna kyrkorna i arbetet med att formulera kristenhetens syn på aktuella samhällsfrågor, att arbeta för att krig och konflikter ska kunna undvikas och att utföra det arbete som kyrkorna är kallade. Han berättade om en rad situationer och möten från sin tid i CCIA och sa:
– Vi har kunnat röra vid varandras sår och peka på möjliga lösningar, men vi har inte alltid möjlighet att följa upp det. Min fråga är: finns det något sätt att röra vid såren och att sedan också stanna kvar tills såren är läkta?

Källa: pressmeddelande från Kyrkornas världsråd

print