Scroll to top

Kortare mörka timmar

”Sedan covid-restriktionerna lättade i Jerusalem verkar det som om situationen har blivit normal igen, något som bara betyder att våldet ökar”, skriver Fabienne van Eck som arbetar för Musicians Without Borders i Jerusalem och Palestina. ”Våldet är alltid en pyrande eld här, och det är orsaken till den stress som dominerar allas liv, särskilt barnen. Man vet aldrig vad dagen kommer att innehålla.
Hon berättar att känslan av att inte kunna påverka sitt eget liv gör att många drabbas av depression och rädsla och att det har blivit extra tydligt under det senaste året.”
Hennes kollega Halimeh, som arbetar med musik för barn med särskilda behov, har lett sina pass på distans och spelat in filmer med sånger på palestinskt teckenspråk och musik med rytminstrument och så kallad body percussion.
”Att se dem ger också mig ny energi och inspiration”, skriver Fabienne van Eck. ”Hur mycket jag än vill kan jag inte förändra den politiska situationen här, men jag kan hjälpa barnen att bli mer resilienta i mötet med rädslan och hjälplösheten och ge dem lite ljus så att de mörka timmarna känns kortare.”
(Källa: Musicians Without Borders webbplats)

print