Scroll to top

”Nya flyktingar kommer hela tiden”

Sergei Bevs (till höger) levererar bistånd. Bild: Nordisk Östmission

Våra [ukrainska] styrkor har steg för steg befriat städer och byar i landets södra och östra delar. Vi har gjort många resor till de befriade städerna och byarna i Donetsk- och Charkiv-regionerna. Normalt finns det ingen elektricitet, gas eller mobilkommunikation och naturligtvis inget internet. Det finns inte heller några apotek eller livsmedelsbutiker. Vi har därför med oss mat, mediciner och mycket annat viktigt.
Vi fortsätter också att hjälpa flyktingar som nu befinner sig i Dnipro. Under kriget har vi hjälpt tiotusentals människor. Nya flyktingar från de befriade städerna och byarna kommer hela tiden in till vår stad. De har lämnat sina hem för att de inte längre har möjlighet att värma dem.
Varje dag har vi gudstjänster eller gudstjänstförberedelser. Vi arbetar också ständigt med att ta emot människor och resa till andra församlingar. Varje söndag efter högmässan fördelas hjälp till de behövande, både stadens invånare och flyktingar.
Sergej Bevs, pastor i Dnipro (hälsning förmedlad genom Nordisk Östmission och översatt från engelska av Martin Wihlborg)

print